Fotogalerij met Tekst Omgeving

Maçanet de la Selva is een gemeente met een oppervlakte van 46km². In 2007 telde Maçanet de la Selva 6254 inwoners.

DE OMGEVING:
Het huis staat in het Noord/Oosten van Spanje in de Costa Brava een gedeelte van Catalonië.

Nu denkt u: "Costa Brava! Is dat niet het deel waar door jongeren gefuifd en gefeest wordt?".

In één dorp, van héél de Costa Brava is dat inderdaad het geval, dat is in Lloret de Mar. Maar voor de rest heeft de Costa Brava veel meer te bieden dan een populaire party-scene.

Een van de kenmerken van de Costa Brava is de grote variëteit aan landschappen; een lange kuststreek, hooggebergte en glooiende landschappen in het binnenland. Dit alles in een geografisch relatief kleine oppervlakte waardoor deze variatie een grote verscheidenheid aan toeristische attracties biedt.

De Catalaanse Pyreneeën- een langgerekte keten van wel 230km die zich uitstrekt van de vallei van Aran tot aan de Middellandse zee- vormen een paradijs voor de liefhebbers van de bergen met pieken meer dan 3000 meter. In het voorjaar, de zomer en najaar kunt u hier terecht voor schitterende wandelingen of mountainbike tochten. En in de winter transformeert dit gebied zich tot een heerlijk ski-paradijs. En dit op nog geen twee uur rijden vanaf uw huis.

Alpenweiden, meren, dennenbossen... De natuurparken van Aiguestortes i Estany de Sant Maurici en van Cadi-Moixero zijn bijzonder interessante beschermde gebieden. Daarbij komt nog een schitterend legaat aan Romaanse kunst langs de hele bergketen, van kleine kerkjes, zoals in de vallei van Boi tot de kathedraal van La Seu d'Urgell.

Andere noemenswaardige berggebieden, eveneens beschermd natuurgebied, zijn het massief van Montseny, het zeer bijzondere gebergte van Montserrat, of de eenzame pieken van Montsant.

De kuststrook van Catalonë vertoont ook een grote verscheidenheid aan landschappen van de abrupte rotswanden aan de Costa Brava an de niet minder steile kust van de Costa del Garraf tot aan de zandstranden van de Costa Daurada of de Costa del Maresme en de aparte wereld aan de

Ebro-delta.

Ook een geweldig natuurgebied met een enorme rijkdom aan vogels en vegetatie.

De schat aan monumenten en kustwerken bieden de mogelijkheid om de geschiedenis van het land te verhalen - in het bijzonder de Iberische en Romeinse oudheid, met Tarragona en Empuries als belangrijkste voorbeelden - het ontstaan van het land vanaf de Romaanse kunst (11e - 13e eeuw) en de economische welvaart door het uitvaren over de Middellandse zee sinds de gotiek (14e - 15e eeuw) tot het politieke en culturele herstel in de 19e - 20e eeuw met het modernisme - Gaudi, Domenech i Mantaner, Puig i Cadafalch - en de avantgarde kunstenaars Miro, Dali en Tapies.

Voor de culturele, commerciële en ludieke offerte van de grote steden, is een bezoek aan Barcelona (tegenwoordig een van de grote toeristische steden van Europa) verplicht, maar er zijn vele steden met historische bezienswaardigheden en monumenten door het land verspreid zoals Girona, Lleida, Tarragone, Tortosa, Vic, Manresa, Reus, Montblanc enz.

Deze steden bruisen van leven en hebben een ruime offerte op elk gebied.

Zowel aan de kust als in het binnenland is het ook mogelijk van een landelijke vakantie te genieten, met de mogelijkheid om alle denkbare sporten te beoefenen, van ski tot golf, wan watersport tot de meest gedurfde avontuurlijke sporten zoals bergbeklimmen, trekken of paardrijden.